Eerste Haas DT-1 boor en tapcentrum voor Code-P West

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Code-P West heeft vorige maand als eerste bedrijf in de Benelux het nieuwste boor-/tapcentrum van Haas Automation in gebruik genomen.

Dit Haas DT-1 boor-/tapcentrum met een gereedschapwisselsysteem met twintig posities en een wisseltijd van 0,8 seconde behoort op dit moment volgens de Nederlandse leverancier Landre tot één van de snelste op de markt. In combinatie met een ijlgang van 61 meter per minuut op alle assen en een de- en acceleratie van 1G (9,8 m/sec2) zorgt Haas met de DT-1 voor een drastische verkorting van de cyclustijden bij uiteenlopende seriegroottes.

Boren, tappen en frezen

Code-P West zet het Haas DT-1 boor/tapcentrum in voor boor-, tap- en eenvoudige freesbewerkingen op middelgrote producten (tot 40 x 50 cm) in series van 1 tot 10.000 stuks. Directeur eigenaar Paul Hunck richt zich met zijn bedrijf op de ontwikkeling en realisatie van geassembleerde industriële producten, uit kunststof, metaal, fijnplaatwerkdelen, fijnmechanische onderdelen en elektronica. Code-P West verzorgt daarbij zowel de pre-testing, prototyping, productie als de assemblage. Daarmee biedt Code-P West haar klanten de voordelen van ‘one-stop-shopping’.

Vervanging Fanuc boor/tapcentrum

Het Haas DT-1 boor-/tapcentrum, vervangt bij Code-P West een 17 jaar oud Fanuc boor-/tapcentrum. Paul Hunck: ‘Over een nieuwe Fanuc waren de onderhandeling reeds in een vergevorderd stadium, tot dat bekend werd dat Haas met de DT1 op de markt kwam. We beschikken naast een Mori Seiki draaicentrum al over drie Haas machines en zien uniformiteit in besturingen als een belangrijke eis om flexibel te kunnen produceren. Hoewel de verspaningscondities op de Haas DT1 niet vergelijkbaar zijn met de grotere Haas bewerkingscentra, is de DT-1 een uitstekende aanvulling.’

Code-P West

Haas Automation

Landré