Moors plaatst traverse Geldermalsen

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Moors Constructie en Machinebouw Bergharen haalden vorig jaar de opdracht binnen voor de prestigieuze nieuwbouw van een traverse (loopbrug) voor het station Geldermalsen. De traverse wordt dit weekend (16-21 juli) definitief geplaatst en daarna in gebruik genomen.

De herontwikkeling van het stationsgebied Geldermalsen was voor Prorail en de gemeente Geldermalsen de aanleiding om dit project uit te voeren. Met name omdat het station voor reizigers slecht bereikbaar is en voor minder valide mensen geheel onbereikbaar is.

Moors Constructie en machinebouw verzorgde de engineering, productie en montage van de traverse (loopbrug) met een lengte van 50 m en breedte van 3,5 m, een traverse met een lengte van 30 m en breedte van 4,5 m, drie liftgebouwen, drie trapconstructies en complete ondersteuningen van het geheel.

Transport

De 50 meter lange traverse is op 8 juli met hulp van speciaal transport in één deel vervoerd. In verband met de afmetingen werd dit transport in de avond en nacht uitgevoerd. De andere delen werden op het moment van montage aangevoerd. In de nacht van 16 op 17 juli wordt de lange traverse op zijn plaats gehesen. Door het grote gewicht en lengte werd hiervoor een van de grootste mobiele kranen van Nederland ingezet.


Voor de montage van alle onderdelen is het spoor vanaf 16 tot en met 21 juli tijdelijk buiten dienst. Dit is nodig aangezien de hijswerkzaamheden over het spoor moest gebeuren. Op vrijdag 16 juli om 24.00 uur haalt Prorail het spoor eruit en op woensdag 21 juli om 24.00 uur gaat het spoor weer open. In die periode wordt er 24 uur per dag doorgewerkt om alles op tijd klaar te krijgen.

Moors Constructie en Machinebouw Bergharen