Kunststoffen 2010 ‘vernieuwt en combineert’

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Het Mikrocentrum organiseert dit jaar op 29 en 30 september voor het 12e achtereenvolgende jaar de beurs Kunststoffen 2010.

De beurs heeft als thema ‘Vernieuw en Combineer’ en wordt gehouden in het NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven. Tot nu toe hebben zich 200 bedrijven aangemeld om deel te nemen aan deze beurs. De verwachting is dat er ruim 200 specialistische bedrijven zullen staan uit Nederland, België en Duitsland. Het deelnemersveld bestaat uit designbureaus, productontwikkelaars, grondstofleveranciers, spuitgiet- en extrusiebedrijven, vacuümvormers, gereedschapmakers, machineleveranciers, softwareleveranciers en rapid-prototypers. Kortom een beurs van én voor de gehele kunststofketen.

‘Vernieuw en Combineer’

De economie veert wat op, ook in de kunststofbranche. Er is weer ruimte om te investeren in bijvoorbeeld automatisering en ook innovatie staat niet stil. De ruim 200 exposanten laten vele succesvolle innovaties zien, mede mogelijk gemaakt dankzij vernieuwing en combinatie van producten, processen en materialen. Daarnaast heeft de bezoeker de mogelijkheid om ruim veertig innoverende en inspirerende lezingen op het gebied van materialen, processen en producten bij te wonen. Het lezingenprogramma zal eind juli bekend worden gemaakt op de website.

Prima Ondernemen Award

Op 29 september om 16.15 uur zal op de beursvloer door de Nederlandse Rubber-, lijm en Kunststofindustrie NRK de ‘NRK Prima Ondernemen’ Award worden uitgereikt. Prima staat voor PRijs Innovatief MAatschappelijk Ondernemen. Partners in deze awardtoekenning zijn Berenschot en ABN AMRO . De NRK Prima Ondernemen Award is dé prijs voor koplopers op het gebied van duurzaam innoveren en duurzaam ondernemen in de Nederlandse rubber-, lijm- en kunststofindustrie.

Kunststoffen 2010 is gratis toegankelijk.