Vakbeurs Recycling in Gorinchem

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Het kon niet uitblijven dat er ook voor de recyclingsector een vakbeurs zou worden gehouden. De Evenementenhal Gorinchem is in samenwerking met Recycling Magazine Benelux in dat gat gesprongen en organiseert van 28 tot en met 30 september de eerste editie van Recycling 2010.

Recycling 2010 richt zich op alle bedrijven en organisaties in de markt van inzameling en verwerking van reststromen. De marktbrede opzet van deze vakbeurs zorgt voor een ontmoetingsplaats voor alle segmenten van de recyclingbranche. De volgende branches zijn vertegenwoordigd op deze complete vakbeurs:

– Bouw- en sloopafval: bedrijven in de sector bouw- en sloopafval, die actief zijn in demontage, sortering, scheiding en/of verwerking van BSA, zoals onder andere: hout, puin, asbestverwijdering, groenverwerking, AGF, compostering, vergisting, biomassa.

– Metalen en voertuigdemontage: metaalrecyclers, zowel met betrekking tot ferro’s, alle non-ferro’s en edelmetalen maar ook voertuigdemontage. Recycling in optima forma, omdat de recyclingcyclus hier in principe oneindig is.

– Papier / kunststof: diverse andere materiaalstromen waaronder oudpapier, kunststoffen, batterijen, glas, rubber, accu’s, textiel, elektronica, bruin- en witgoed.

– Grote afvalverwerkers: dat zijn de bedrijven die actief zijn met de inzameling van diverse afvalstromen, die een brede dienstverlening als ‘Entsorger’ aanbieden. Ook exporteurs, vervoerders en ondernemers in op- en overslag en zeetransport behoren tot deze groep.

– Dienstverlening: bedrijven, organisaties en overheidsinstanties gericht op: voorlichting, kennisoverdracht, advisering, beveiliging, arbowet- en regelgeving, reiniging, automatisering, financiële dienstverlening.

Recycling Innovatie Award

Voor het eerst in Nederland wordt de Recycling Innovatie Award uitgereikt. Dat gebeurt tijdens het Recycling Feest op woensdagavond 29 september.

Recycling 2010