AMB in Stuttgart: spanen, bier en half haantje

De belangstelling voor de Internationale Ausstellung für Metallbearbeitung AMB in Stuttgart groeit, alle verhalen over de crisis in de metaal ten spijt. De beurs voor de verspanende industrie steekt dit jaar duidelijk de Metav voorbij en staat nu in Duitsland op de tweede plaats, na de EMO.

De AMB in Stuttgart rekent dit jaar op meer dan 1.200 exposanten, die in de laatste dagen van september en de eerste van oktober hun nieuwste producten op het vlak van verspaning tonen.

Hiermee laten de organisatoren zien dat de verhuizing naar de nieuwe beurs bij de luchthaven geen windeieren heeft gelegd.

Sinds 2006 is de beurs met meer dan 50 procent gegroeid. Er worden dit jaar 85.000 bezoekers verwacht. De hallen 1 en 2 van het beurscomplex zijn gevuld met aanbieders van precisiegereedschappen; hal 4 is gereserveerd voor software en engineering en besturingen; hal 6 voor zaag-, boor- en vertandingsmachines; hal 8 voor de slijp- en afbraammachines; en de hallen 3, 5, 7, en 9 voor de draai- en freesmachines en de bewerkingscentra.

Congres

Rondom de beurs vinden er tal van activiteiten plaats. Zo organiseert de PTW Darmstadt een innovatietour met als thema metaalbewerking, trends van morgen. De Fertigungstechnischen Kolloquiums vinden dit jaar eveneens gelijktijd met de beurs plaats. Er zijn wedstrijden en er zijn speciale paviljoens op de beurs. Bezoekers kunnen verder gebruik van van een speciale website waarop ze hun profiel invullen en dan gebruik maken van een match making service. Hier kunnen gesprekken op de beurs gepland worden.

Bier en haantje

Voor de buitenlandse bezoekers wordt er een reispakket aangeboden samen met de Deutsche Bahn. Omdat de AMB dit jaar samenvalt met het Cannstatter Volksfest, na de bierfeesten van München het tweede grootste volksfeest van Duitsland, krijgen bezoekers van dit feest op 28, 29 en 30 september op vertoon van hun toegangspas van de AMB op het feest een liter bier en een half haantje voor de helft van de prijs (en 60 cent voor de bediening). De exposantenparty van de AMB speelt zich eveneens af bij een van de horecazaken die aan dit Cannstatter Volksfest meedoen.

De AMB in Stuttgart vindt plaats van 28 september tot en met 2 oktober in de Messe Stuttgart, naast de luchthaven. Openingstijden dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur.

AMB Stuttgart

PTW Darmstadt

Cannstatter Volksfest