Fundeon start digitale leeromgeving met Bouwinfranet

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Leerlingen die een middelbare beroepsopleiding richting de bouw of infra volgen doen dit vanaf dit schooljaar in een digitale leeromgeving. Kenniscentrum Fundeon heeft hiervoor het programma Bouwinfranet ontwikkeld.

Achttien roc’s werken met dit kersverse programma. Dit schooljaar kunnen leerlingen voor de opleidingen Assistent Bouw (niveau 1) en Vakman gww (niveau 2) gebruik maken van Bouwinfranet. De komende jaren wordt dit uitgebreid met andere vakrichtingen.

BPVnet

Daarnaast kunnen deelnemers aan de niveau 4-opleiding van Fundeon voor middenkaderfunctionaris gebruik maken van het programma BPVnet, een afzonderlijk onderdeel binnen Bouwinfranet. Deze applicatie houdt bij hoe de deelnemer zijn competenties ontwikkelt en legt deze vast.

Lesmateriaal

Een groot voordeel van de digitale leeromgeving is dat de leerling altijd met up-to-date lesmaterialen werkt. Alle theorie, achtergrondinformatie en werkopdrachten die een deelnemer voor zijn opleiding nodig heeft, staat in zijn persoonlijke omgeving op Bouwinfranet. Met zijn inlogcode kan de leerling altijd en overal via internet inloggen.

Evc-trajecten

Ook levert Bouwinfranet maatwerk. Doordat de lesstof wordt aangeboden in tekst, beeld en audio, kunnen leerlingen er op elk niveau mee aan de slag. De deelnemer krijgt precies die lesstof aangeboden die hij nodig heeft. Hierdoor is het programma ook in te zetten voor evc-trajecten.