MSE-Forks start internetcampagne via Chinese versie van Google

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

MSE-Forks, bekend van de KOOI-ReachForks en RollerForks, richt zich vanaf 1 juli op de Chinese internet markt. Omdat zoekmachine Google in China steeds meer beperkt wordt, heeft het bedrijf een advertentiecampagne laten opzetten voor de Chinese zoekmachine Baidu.

China is de grootste internetmarkt ter wereld, maar ook een moeilijk bereikbare markt. Waar internationaal gezien de hele wereld te bereiken is via Google, legt de Chinese overheid deze zoekmachine juist steeds meer aan banden.

 

Groeiende markt

Baidu is de Chinese versie van de Amerikaanse zoekmachine en wordt door vierhonderd miljoen internetgebruikers gehanteerd. ‘Baidu wordt vooral gebruikt onder de nieuwe generatie managers en studenten. Zij zijn de beslissers van de toekomst, dus vinden wij het van belang dat ze ons makkelijk kunnen vinden’, verklaart Folkert de Graaf, sales & marketing manager bij MSE-Forks.

 

Baidu

Het afgelopen half jaar heeft het online marketing bureau ClickQ het Chinese traject bewerkt en uitgevoerd. Per 1 juli van dit jaar is MSE-Forks te vinden via Baidu. ‘Eind deze maand kunnen we de eerste resultaten vergelijken, want we blijven ook via Google actief. Van Baidu hebben we stiekem wel hogere verwachtingen.’

 

Chinese klant

De Chinese markt is zeer belangrijk voor de fabrikant vanwege de enorme hoeveelheid goederen die vanuit China naar overige continenten wordt geëxporteerd. ‘Als we de Chinezen zover krijgen dat alles op slipsheets in containers wordt geladen, dan moeten de afnemers ook overstappen op onze producten’, zo redeneert De Graaf. ‘Samen met onze importeur Vita-Wheel investeren wij veel om onze producten te promoten. Wij focussen ons via internet om de Chinese klant te bereiken terwijl onze Chinese dealer lokaal klanten probeert te bereiken met onder meer direct mail en telemarketing. Is een klant geïnteresseerd in onze producten, dan heeft onze dealer een tiental RollerForks ter beschikking voor het geven van demonstraties.’