Nieuwe naam voor Toyota’s BT Minimover serie

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De kleinste telg uit de Toyota Material Handling pallettruck en stapelaar serie is gewijzigd van BT Minimover naar BT Levio & BT Staxio. De productnaam is gewijzigd om de line-up herkenbaarder en eenvoudiger te maken en de range van meelopende pallettrucks en stapelaars in één duidelijke merknaam onder te brengen.

De BT Minimover pallettruck is op de Nederlandse markt geïntroduceerd in 2000. Voornamelijk om in te spelen op de behoefte van uiteenlopende gebruikers die een handzame electro pallettruck zochten voor incidenteel gebruik vanuit Arbo overwegingen. Eind 2005 werd de Minimover uitgebreid met een stapelaar die lasten van 1,0 ton tot een maximale hefhoogte van 2 meter kan wegzetten.

 

In 2006 werd de BT Minimover serie geupdate met onder anderen een compleet nieuwe stuurarm om het bedieningsgemak naar een hoger niveau te tillen en een grotere batterijcapaciteit. Belangrijkste technische kenmerken van beide trucks die vanaf nu verder gaan als BT Levio LWE130 en BT Staxio HWE100 blijven ongewijzigd. Tijdens CeMAT 2008 werden de BT Levio elektrische pallettrucks en BT Staxio elektrische stapelaars geïntroduceerd. Beide typen zijn nauw aan elkaar verwant qua techniek. De trucks zijn ontworpen op basis van uitgebreid klantonderzoek en zijn afgestemd op eenvoud in het gebruik, waardoor de productiviteit en de veiligheid worden vergroot.

 

Opvallende kenmerken van de Levio en Staxio serie zijn toepassing van AC-techniek, dat in combinatie met BT Powerdrive zorgt voor soepele, krachtige en programmeerbare prestaties, alsmede het Total View Concept bestaande uit afgeschuinde en afgeronde chassis ontwerp in combinatie met de vele verschillende type doorkijkmasten. De nieuwe BT Levio LWE130 en BT Staxio HWE100 zijn vanaf heden verkrijgbaar.