Valk Welding ziet toename in verkoop compacte robotcellen

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Ondanks de huidige economische situatie, rapporteert Valk Welding over de eerste helft van het jaar 2010 een sterke toename van de verkoop van compacte robotcellen.

Sinds eind juli zijn al meer dan vijftig robots uitgeleverd door Valk Welding, terwijl de huidige orderportefeuille nog eens dertig robotinstallaties bevat die voor midden november dit jaar moeten worden uitgeleverd.

Kleine systemen

In tegenstelling tot de voorgaande jaren, waarbij ook enkele zeer grote en complexe robotinstallaties werden uitgeleverd, worden dit jaar overwegend kleine en compacte systemen besteld door afnemers in heel Europa en ook daarbuiten. 50 procent van de robotsystemen wordt nog geleverd in de Benelux, de rest hoofdzakelijk via de vestigingen in Frankrijk, Denemarken en Tsjechië.

Reclacement

De kleinere systemen, die hoofdzakelijk bestaan uit één robot, worden veel besteld met daarbij het Replacementprogramma van Valk Welding/Panasonic. Dit programma is inmiddels uitgegroeid tot een vervangingsprogramma, waarbij op dit moment hoofdzakelijk andere merken dan Panasonic robots worden ingeruild.

Ook in de Franse, Duitse, Tsjechische en Poolse markt heeft Valk Welding een toename vastgesteld van de verkoop van standaard systemen. In Denemarken is recent een geavanceerd lassysteem, met speciale software voor het lassen van staalconstructies, in opdracht gekregen.

CMRS

Hierbij wordt gebruik gemaakt van CMRS-software (Custom Made Robot Software). Die maakt het mogelijk enkelstukproductie te verwezenlijken door het aanmaken van unieke lasprogramma’s. Het systeem zal begin 2011 worden uitgeleverd.