TIV internationaliseert: ‘Regiobeurs’ krijgt steeds meer internationale trekjes

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Een dozijn TIV’s in Hardenberg. De twaalfde editie van de Technische Industriële Vakbeurs staat op het punt van beginnen en trapt af met vijf volle beurshallen, want al ruim voor de vakantieperiode was de beurs volgeboekt. Wat te doen tijdens een midweek Hardenberg?

Belangrijkste ingrediënt zijn natuurlijk de 390 exposanten die present zijn op de TIV. ‘We zitten daarmee bijna op hetzelfde aantal als vorig jaar’, weet beursmanager Nicole Schröder. Uiteraard zitten er ook een aantal nieuwkomers onder de deelnemers. Schröder heeft hier wel een verklaring voor: ‘Het leuke is dat we van veel nieuwkomers het signaal krijgen dat ze willen exposeren op advies van klanten of collega-bedrijven die al exposant zijn.’

 

Vaste branches die op de TIV vertegenwoordigd zijn: oppervlaktebehandeling, metaalbewerking en -verwerking, intern transport, kunststof- en rubberverwerkende industrie, aandrijftechniek, industriële automatisering en CAD/CAM, gereedschappen en materialen en opleidingsmogelijkheden.

 

GMA-plein

Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar, is er ook dit jaar een GMA-plein (Grenzeloze Machine- en Apparatenbouw). Dit plein brengt Nederlandse en Duitse bedrijven samen om de handel in de Euregio te bevorderen, onder regie van de Handwerkskammer Münster en Stodt. Aan het GMA-plein is tevens een mini-congres gekoppeld met twee thema’s, een Duitse en een Nederlandse.

 

Bulgaren

En internationalisering op de TIV gaat verder, want dinsdag 31 augustus zijn vijftien Bulgaarse metaalbedrijven te gast. Schröder: ‘Deze bedrijven zijn door de Chamber of Commerce, de internationale tak van de KvK, geselecteerd en hebben ‘s ochtends een matchmakingprogramma om vervolgens in de middag de beursvloer op te gaan.’ Met verder bedrijven uit België, Duitsland en Engeland krijgt de oorspronkelijk regionale beurs steeds meer een internationaal karakter.

 

Metaalunie

Een traditionele bijeenkomst is de lunchmeeting van de Koninklijke Metaalunie op woensdag en donderdag vanaf 12.00 uur. De TIV Hardenberg is van 31 augustus tot en met 2 september elke dag geopend van 14.00 tot 22.00 uur. Entreekaarten en VIP-kaarten kunnen via de site worden verkregen.