Visionaire houtconstructies op Nationale Houtdag 2010

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Tijdens de Nationale Houtdag 2010 maakt, naast de Japanse architect Shigeru Ban, ook het Duitse fenomeen Jürgen Mayer H., ontwerper van duizelingwekkende (hout)constructies, zijn opwachting in het blok Visionaire Houtconstructies.

Het werk van Jürgen Mayer H. richt zich op het grensvlak van architectuur, communicatie en nieuwe technologie. Recente werken zijn onder meer het stadhuis van Ostfildern, een studentencentrum bij de Universiteit van Karlsruhe en de herontwikkeling van de Plaza de la Encarnacion in Sevilla (Metropol Parasol).

Zijn portfolio loopt uiteen van stedelijke planning via gebouwen naar installaties en objecten, met nieuwe materialen. Daarbij onderzoekt hij de relatie tussen het menselijk lichaam, technologie en natuur, die samen de achtergrond vormen voor een nieuwe ruimteopvatting en -invulling.

Zijn vele malen onderscheiden werk is wereldwijd gepubliceerd en tentoongesteld en ook opgenomen in musea, zoals het MoMa in New York. Hij doceerde aan de Princeton University, University of the Arts Berlin, Harvard University, Kunsthochschule Berlin en de Architectural Association London. Tegenwoordig is hij verbonden aan de Columbia University New York.

De Nationale Houtdag 2010 vindt op 25 november plaats in de Philharmonie in Haarlem.