September Metaal Dagen

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

SMD, Mazak, Wilson Tools, Stodt en het ROC organiseren in september de September Metaal Dagen. De dagen worden gehouden op 22 en 24 september bij Trappen en Treden Dijkhof in Borne.

De opzet van de September Metaal Dagen is om verschillende aspecten van het bewerken van dikkere plaat (3-20 mm) te belichten. Geen theoretische verhalen maar praktijkdemonstraties.

Naast achtergrond informatie worden er demonstraties gegeven aan verschillende machines. Hiervoor is een programma samengesteld van vier seminars. Elk seminar wordt verzorgt door een organiserend bedrijf:

1. Ponsen en kanten. Tijdens dit seminar zal SMD een pons-nibbel machine en kantbank toelichten en demonstreren.
2. Lasersnijden. Tijdens dit Seminar zal Mazak uitgebreid informeren over haar programma lasersnijmachines en automatiseringsoplossingen.
3. Pons en kant gereedschappen. Tijdens dit seminar zal Wilson Tools ingaan op de verschillende mogelijkheden van pons en kantgereedschap.
4. Kanttechnieken en metaalopleidingen. De heer Hutten van het Stodt zal een voordracht houden over de techniek van het kanten van plaatproducten. Hoe de opleidingen in de techniek aansluiten bij moderne plaatbewerking zal worden toegelicht door het ROC.

De seminars worden parallel gegeven, daarom worden de deelnemers in vier groepen opgedeeld. Elk seminar wordt dus vier keer gegeven op de dag.. De starttijden van de vier seminars zijn 10.00, 11.00, 13.00 en 14.00 uur.

Aanmelden