Duitse machine-industrie omarmt op AMB duurzaamheid met ‘Blue Competence’

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

27 Duitse bedrijven in de machine-industrie presenteerden zich vandaag op de vakbeurs AMB in Stuttgart onder het motto ‘Blue Competence’. Dit beeldmerk moet borg staan voor duurzame en energie efficiënte productie-oplossingen.

De aangesloten machineproducenten en leveranciers zetten hiermee hun duurzame oplossingen in de schijnwerpers onder een gezamenlijke merknaam. ‘Met Blue Competence heeft de Duitse machine-industrie duurzaamheid omarmt’, aldus dr. Wilfried Schäfer, directeur van de Verein Deutscher Werkzeugmaschinen-fabriken VDW op de vakbeurs AMB in Stuttgart. De VDW startte met dit concept op de EMO in Milaan.

Alle 27 aangesloten bedrijven onder-schrijven hun verantwoordelijkheden ten aanzien van de natuurlijke omgeving en de bescherming van het klimaat. Blue Competence is niet alleen marktgestuurd maar is ook ingegeven door EU wetgeving, namelijk de richtlijn EUP die specifieke eisen voor de energie-efficiënte van machines definieert. De groep zal ten aanzien van de productie komen met meetbare initiatieven voor verbetering.

Blue Competence bestaat uit de volgende bDuitse edrijven:

AMB Stuttgart