Viega Nederland sponsort Desert Brothers tijdens Amsterdam-Dakar Challenge

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Met de sponsoring van Róbert Mihálovics en Maarten van Berlo, die als de Desert Brothers deelnemen aan de Amsterdam-Dakar Challenge, wil Viega Nederland bijdragen aan betere voorzieningen voor het AFPRC ziekenhuis in Farafenni, Gambia.

Aan de Amsterdam-Dakar Challenge kan door iedereen met een barrel van maximaal 500 euro worden deelgenomen. De tocht voert van Amsterdam door de Sahara naar Dakar, waarna de auto’s in Gambia of Mali worden geveild.

De opbrengst hiervan gaat naar een goed doel in het land zelf. Daarnaast kunnen de teams direct of via de stichting Challenge for Charity Foundation en de actie ‘Adopt a Hero’ geld ophalen voor het goede doel naar eigen keuze.

Voor Viega Nederland en de Desert Brothers is dat het AFPRC ziekenhuis in Farafenni, dat een verzorgingsgebied heeft van circa dertigduizend mensen, maar vrijwel alle benodigde hulpmiddelen ontbeert. Er is onder meer gebrek aan medische apparatuur, lakens, medicijnen en bedden. Via de Amsterdam-Dakar Challenge wordt het ziekenhuis hieraan geholpen.

Op 6 november start de 7.500 km lange Amsterdam-Dakar Challenge.