Probos-syposium over verpakkingen van duurzaam geproduceerd hout

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Tijdens het Probos-symposium Verpakkingen van duurzaam geproduceerd hout: nut & noodzaak, de vierde in de reeks Verantwoord Ondernemen met Hout, wordt het belang van het gebruiken van verpakkingen, gemaakt van aantoonbaar duurzaam geproduceerd hout, nader toegelicht.

De emballage- en palletindustrie verbruikt circa één miljoen m3 gezaagd (naald)hout. Dit is bijna een derde van het verbruik van gezaagd hout in Nederland, waarvan tot voor kort nog niet veel gecertificeerd was.

Met een dergelijk groot aandeel kan de emballagesector een belangrijke rol spelen in het verduurzamen van de houtstromen in Nederland. Een krachtige vraag naar gecertificeerd hout zal het aanbod vergroten en daarmee duurzaam bosbeheer stimuleren.

Probos

Het gebruik van deze houten verpakkingen draagt direct bij aan behoud en verantwoord beheer van bossen wereldwijd. Daarnaast zou dit thema op de agenda moeten staan van ieder bedrijf dat belang hecht aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het symposium is bedoeld voor inkopers en gebruikers van houten verpakkingen. Organisator Probos houdt het symposium op 27 oktober bij Kasteel De Vanenburg in Putten.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • het belang van het gebruik van duurzaam geproduceerd hout voor het bos;
  • de voordelen van het gebruik van de uiterst milieuvriendelijke grondstof hout;
  • de stimulerende rol van een duurzaam inkopende overheid;
  • hoe de emballage- en palletindustrie inspeelt op deze vraag.

Dit alles vindt plaats onder de leiding van Dirk-Jan F. Kamann, hoogleraar inkoopmanagement aan de Rijksuniversiteit Groningen.