Goudsmit presenteert nieuw magnetisch hefsysteem op EuroBlech

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Waalre Goudsmit Magnetic Systems toont op EuroBlech de opnieuw ontworpen MagVacu Combigripper. Dit is een conventioneel vacuüm hefsysteem met magneetkracht dat de kleefkracht verdubbelt en maakt dat robots sneller kunnen bewegen.

Het vacuüm hefsysteem versnelt de handelingssnelheid van de robot en verkort de productietijd. Gevolg is tijdwinst tijdens het productieproces in onder andere de automotive- en metaalindustrie.

Het systeem hanteert platen uit (geperforeerd) staal, aluminium of rvs tot een dikte van 12 mm. Omstellen voor verschillende producten is niet nodig, waardoor meer soorten producten op onbemande machines te hanteren zijn.

Vacuüm en magneetkracht

Bovendien is dit geïntegreerde systeem twee maal krachtiger en veiliger in vergelijking tot conventionele vacuümsystemen. De magneet trekt de staalplaat op de vacuüm zuignap waardoor deze rondom netjes aanligt. Er kan zo geen vacuüm weglekken langs de rand van de zuignap, wat bij het conventioneel vacuüm heffen van ruwere platen wel vaak het geval was.

De combinatie van vacuümtechniek en magneetkracht maakt bovendien dat platen met dubbele kracht en twee maal zo veilig te hanteren zijn, terwijl zowel staal alsook aluminium en rvs zonder omstellen door middel van één systeem te handelen zijn.
Goudsmit Magnetic Systems staat op EuroBlech in hal 12, stand B74.