DPI en GMG werken aan fietsstoeltje van EVA-materiaal

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

DPI en GMG zijn bezig met een primeur: een fietskinderstoel van EVA-materiaal. Dit materiaal is bekend van de Crocs schoenen.

Dit voorjaar zette GMG, producent van fietskinderstoeltjes, een handtekening onder een 7-jarig samenwerkingscontract met DPI. In eerste instantie neemt DPI de productie over van GMG’s huidige bestseller: de Classic 911 junior fietskinderstoel. Maar de samenwerking gaat ook een primeur opleveren.

Yepp Junior

Op dit moment werken DPI en GMG hard aan de ontwikkeling van een nieuw product waarin gebruik gemaakt wordt van EVA-materiaal: een fietsstoeltje voor kinderen tot 6 jaar met de naam Yepp junior.

Het EVA-materiaal leent zich, door zijn gesloten celstructuur, uitstekend voor deze toepassing: het is weersbestendig, waterafstotend, schokdempend, heeft een hoog isolerend vermogen en is eenvoudig te reinigen. Het stoeltje is licht, oogt trendy en zal binnenkort verkrijgbaar zijn in vier kleuren.

Eind 2010

DPI neemt eind 2010 de machines in gebruik om deze stoeltjes te kunnen produceren en is daarmee de eerste in West-Europa die het EVA-materiaal gaat verwerken. De voordelen en productiemogelijkheden van dit EVA-materiaal komen tijdens de techniekmiddag die DPI binnenkort organiseert, uitgebreid aan bod.