Bystronic primeert op EuroBlech met snijmachine met fiberlaser

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Bystronic toont in dé beurs voor plaatbewerking EuroBlech voor het eerst een lasersnijmachine die is uitgerust met een 2 kW fiberlaser. De Zwitserse producent exposeerde wel eerder een lasersnijder met fiberlaser maar nog nooit een exemplaar dat ook daadwerkelijk in serie wordt gemaakt.

Drie jaar geleden presenteerde Bystronic op de Laser World of Photonics in München al een conceptmachine. De huidige fiberlasersnijmachine is gebouwd op het machineconcept van de BySprint Pro en draagt de naam BySprint Fiber 3015.

‘De BySprint Fiber is met name geschikt voor het razendsnel snijden in dunne plaat tot 4 millimeter. Daarnaast heeft de laserbron voldoende reserve voor het snijden in dikke plaat tot 12 mm’, benadrukt Johan Ifanger van Bystronic.

Snijden in rvs

‘Bovendien biedt de fiberlaser grote flexibiliteit door behalve in staal ook te kunnen snijden in roestvrij staal, aluminium en non-ferro metalen zoals koper en messing. De snijkop is speciaal ontwikkeld voor fiberlasertoepassingen en is verkrijgbaar in een brandpuntsafstand van 100 en 150 millimeter.’
Het laservermogen wordt getransporteerd via een fiberkabel naar de snijkop en niet zoals bij CO2-lasers via een afbuigspiegel. Hierdoor worden servicekosten tot een minimum beperkt.

BySpeed Pro

Bystronic legt verder in haar stand de nadruk op geautomatiseerd lasersnijden, zowel in als naast de machine. Het hart van deze machine wordt gevormd door het nieuwe BySpeed Pro 3015 die kan worden geleverd met de 4,4 kW laserbron ByLaser 4400 of de 6 kW laserbron ByLaser 6000.

Bystronic staat op EuroBlech in hal 12, stand B30/B48 en hal 11, stand G46 met tweedehands machines.