Jörg snijdt vanaf de coil

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Jörg Machines introduceert op de Metavak in Gorinchem een nieuwe laser/plasmasnijder van Novako. Voor het snijden van uitslagen heeft Novako uit Haarlem een innovatieve machine ontwikkeld, die vanaf de rol werkt. De snijmachine kan uitgevoerd worden met een plasmabron, maar ook met een fiberlaserbron.

Jörg is een samenwerking met Novako aangegaan. Op de Metavak zullen de twee bedrijven samen de nieuwe snijmachine demonstreren. Er zal een opstelling staan met een coildrager, een plasmasnijder en uitvoertafel.

 

Vanaf de coil

Eén van de grote voordelen van de machine is dat er vanaf de coil gewerkt wordt. Door de slimme software wordt het materiaal heel efficiënt gebruikt en is er weinig afval. Ook de productiviteit is groot, omdat er geen platen ingelegd hoeven te worden. Verder is een opstelling voor meerdere coils mogelijk. Een wisselaar zorgt dan voor de selectie van de juiste coil, met bijvoorbeeld een ander materiaal, een andere breedte en een andere dikte.

 

fiberlaserbron

Voor het snijden kan de klant gebruikmaken van een plasmabron, maar de machine kan ook uitgevoerd worden met een hypermoderne fiberlaserbron, voor nauwkeurig en productief snijden. Deze laserbron blinkt uit door een laag stroomverbruik, lage onderhoudskosten en hoge snijsnelheid. De nieuwe snijmachine is overal toepasbaar waar vooral dunne plaat verwerkt wordt, zoals de isolatie-industrie en de luchtkanalenbouw.

 

Jörg Machines, stand 209.