Hypertherm levert fiberlasersysteem als pakket

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Hypertherm heeft een nieuw fiberlasersysteem dat alle benodigde componenten omvat in één compleet pakket. Dit pakket omvat een fiberLaser tot maximaal 1,5 kW, voeding, snijkop, gastoevoer, operatorconsoles, bewegingsregelingen én software.

‘Ons fiberlasersysteem is een uniek systeem in de zin dat alle componenten ervan zijn ontworpen om samen te werken. Alle snijparameters zijn gedefinieerd en gecontroleerd door experts op het gebied van snijtoepassingen. Hierdoor kunnen onze partners en hun klanten laser nu heel gemakkelijk gaan gebruiken voor uiteenlopende toepassingen, zoals markeren, het efficiënt verwerken van uiteenlopende diktes, en fijne snijtoepassingen’, aldus Doug Shuda, Hyperthermproductmanager voor fiberlaserproducten.

Voordelen fiberlaser 

Fiberlaser heeft een aantal voordelen ten opzichte van CO2-laser. Een fiberlaser vergt vrijwel geen onderhoud, is energiezuiniger en neemt minder ruimte in beslag. De stroombron is veel kleiner dan bij CO2 en dankzij de glasvezeltechniek kan de laserstraal een grotere afstand afleggen, wat grotere tafels mogelijk maakt.