Grotere logistieke rol voor de groothandel

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Tijdens de viering van het 60-jarig bestaan van de Nederlandse Vereniging Groothandels (NVG) heeft Hibin-voorzitter Gert Smit namens het groothandelsplatform het rapport Strategievorming logistieke functie van de groothandel uitgereikt aan Chris Buijink, secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I).

Het NVG wil op het gebied van logistiek een grotere rol gaan spelen voor haar aangesloten leden. In het rapport worden de strategische doelen toegelicht, waarom deze belangrijk zijn en op welke wijze deze gerealiseerd kunnen worden.


Na de overhandiging ging Chris Buijink in zijn inleiding onder meer in op het belang van de Nederlandse groothandel in de Nederlandse economie. Hij heeft toegezegd apart met het NVG te willen praten over de zogeheten kabinetsbrede bedrijvenbrief, waarin het nieuwe bedrijfslevenbeleid van het kabinet (actieagenda’s op een beperkt aantal economische topgebieden en een beleid over de volle breedte van het bedrijfsleven om de positie van bedrijven te versterken) wordt vastgelegd.