Nederlandse industrie scoort in Polen en Oekraïne met Taskforce EURO 2012

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Nederlandse ondernemers in de infrastructuur-, bouw- en beveiligingssector scoren goed in Polen en Oekraïne. De Nederlandse overheid ondersteunt de genoemde sectoren met een meerjarig exportprogramma voor Polen en Oekraïne. Deze landen organiseren gezamenlijk het Europees kampioenschap voetbal in 2012.

Taskforce EURO 2012 kijkt opnieuw terug op een succesvol jaar. De economische missies voor bedrijven uit de sectoren infrastructuur en bouw hebben hun vruchten afgeworpen. Dat Nederlandse bedrijven in korte tijd hoogwaardige technologie en diensten kunnen leveren heeft bijgedragen aan dit succes’, aldus Bas van Vroonhoven van FME, de voortrekker van de Taskforce EURO 2012 die opdrachten voor Nederland in Polen en Oekraïne moest binnenhalen.

Imtech

Imtech is door de Task Force uitgeroepen tot Topscorer 2010. De bijbehorende award, die wordt uitgereikt aan het bedrijf dat in het afgelopen jaar de hoogste waarde aan opdrachten heeft gescoord in Polen en Oekraïne, gaat naar Imtech. De gezamenlijke waarde van de opdrachten bedraagt 85 miljoen euro.

Brakel Aluminium

Brakel Aluminium heeft de Task Force EURO 2012 Innovation Award in de wacht gesleept voor de innovatieve en duurzame toepassingen die dit bedrijf levert met de opdracht voor 102 rook- en warmteafvoerventilatoren voor Wroclaw Airport.

Nedap

Het volgende succes is binnen handbereik. Tijdens een inkomende missie van de Task Force EURO 2012 vanuit Polen en Oekraïne heeft de hoogste baas van het NSK Olympiyskiy stadion in Kiev een bezoek gebracht aan Nedap Security Management. Verwacht wordt dat binnenkort een opdracht voor de levering van beveiligingssystemen met Nedap zal worden getekend.

Van Vroonhoven: ‘Deze successen onderstrepen het belang van de export voor het economisch herstel. De technologische industrie draagt voor een belangrijk deel bij aan dat herstel. Alleen de FME-lidbedrijven al verzorgen samen een achtste van de totale export van de BV Nederland. Het gaat dan om meer dan 50 miljard  euro.’