Metaalreis naar Litouwse productiebedrijven

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Voor Nederlandse bedrijven met kwalitatief hoogwaardige producten, die zoeken naar partners en leveranciers van zowel losse metaal- of kunststofonderdelen als subassemblages, biedt Litouwen veel kansen. Daarom organiseren FME en Enterprise Lithuania van 15 tot en met 19 maart 2011 een metaalreis naar Litouwen.

Ook de Engineering Industries Association of Lithuania (Linpra) helpt mee.

Door samenwerking met Litouwse partners bouwen deelnemers volgens FME een Europees georiënteerde supplier base op, ‘slechts’ 1.700 km van Amsterdam. Daarnaast profiteren zij van het Litouwse EU-lidmaatschap, het hoogwaardige productieareaal en het uitstekende kennis- en opleidingsniveau in de Litouwse maakindustrie. En dat alles op een consequent Oost-Europees kostprijsniveau.

Metaal- en kunststofverspaning

Om dit te realiseren zijn in Litouwen de een aantal productiebedrijven geselecteerd. De reis concentreert zich in het bijzonder op: metaal- en kunststofverspanende bewerkingen als (CNC) draaien, frezen boren en slijpen, plaatbewerking, lasconstructiewerk en assemblage-activiteiten.

Uibesteden

Speciaal voor Nederlandse bedrijven biedt Litouwen veel mogelijkheden voor uitbesteding. Door de sterke mkb-cultuur bestaan er ruime mogelijkheden voor de uitbesteding van kleine series (tot 500 stuks) en van producten met hoge kwaliteitseisen.

De reis richt zich vooral op fabrieksbezoeken aan metaal- en kunststofverwerkende bedrijven. Het programma voorziet in bezoeken aan zeker acht geselecteerde bedrijven. Deze missie kan dan ook worden omschreven als een oriëntatiereis door het hart van de Litouwse maakindustrie.

Deelnemen

De kosten bedragen per deelnemer 985 euro. Inbegrepen zijn alle lokale collectieve reiskosten. De kosten van de retourvlucht Amsterdam -Kaunas en lokale individuele reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Aanmelden kan tot 4 januari.