RapidPro nieuw evenement voor additieve productie

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Het Mikrocentrum organiseert op 2 maart 2011 in Veldhoven het nieuwe Benelux-evenement RapidPro. De combinatie van beurs en congres zal de mogelijkheden van additieve productie, rapid prototyping, rapid tooling en andere 3D-technologieën belichten.

RapidProNa decennia van ontwikkeling zijn diverse additieve productietechnieken eindelijk volwassen te noemen. De mogelijkheden zijn vandaag de dag dan ook velerlei. Additief vervaardigde producten en prototypen doen dankzij doorbraken in materiaalkunde en productiesystemen nauwelijks onder voor hun traditioneel gemaakte tegenhangers.

Toch genieten de mogelijkheden van additieve een aanverwante 3D technieken nog maar weinig bekendheid. Mikrocentrum, dat sinds 2004 al diverse themadagen over dit onderwerp heeft georganiseerd, acht de tijd dan ook rijp alle ins- en outs eens uitvoerig op een rijtje te zetten tijdens een meerdaags evenement. ‘Te weinig mensen realiseren zich dat de toekomst niet voor de deur staat, maar al begonnen is’, zegt seminar manager Els van de Ven. ‘Een gemiste kans, omdat deze technieken bijvoorbeeld de time to market aanzienlijk kunnen verminderen en ook bij lage productievolumes en/of complexe vormen uitkomst kunnen bieden.’

RapidPro