Lastechniek Europa start nieuw cursusseizoen lassen

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De lasschool van Lastechniek Europa begint weer aan een nieuw cursusseizoen. Half februari beginnen de lasopleidingen niveau 1-4 en in maart start de populaire cursus ‘Beoordelaar van lasserskwalificaties’.

Deze laatste opleiding is speciaal gericht op Laspraktijkingenieurs, middelbare lastechnici en Lasspecialisten. Steeds meer opdrachtgevers vragen van bepaalde lastechnische werknemers dat zij deze opleiding hebben gevolgd.

Alle cursussen worden gegeven aan de lasschool van Lastechniek Europa, die vestigingen heeft in Nieuwegein en Rotterdam. Daar worden zowel standaard opleidingen als cursussen op maat verzorgd die sterk zijn gericht op de praktijk van een bedrijf. Ook kan de nadruk liggen op het gebruik van een bepaald proces of materiaal (roestvaststaal, aluminium). Daarnaast verzorgt de lasschool lasserskwalificaties. Deze worden afgenomen volgens de gangbare normen en regels. De lasser ontvangt een certificaat dat aantoont dat hij voor een bepaalde taak over de actuele kennis en vaardigheid beschikt.

Diploma gegarandeerd

De standaard lasopleidingen zijn flexibel opgezet en bieden in een kort tijdsbestek veel theoretische en praktische kennis. Uniek is dat Lastechniek Europa voor de cursussen op niveau 1 en 2 een 100 procent slagingskans met NIL-lasdiploma garandeert; de enige eis is dat de cursist alle lessen gevolgd heeft. Dit is mogelijk vanwege de cursusduur: tien dagen of acttien avonden, langer dan bij andere opleidingsinstituten gebruikelijk. Bij wijze van garantie vergoedt Lastechniek Europa maximaal één herexamen binnen een periode van één jaar.

Pijplassen

Tot het standaardprogramma behoort eveneens de cursus ‘Pulserend lassen (MIG of MAG) niveau 1 of 2, roestvaststaal of aluminium, al of niet op locatie te geven. Een cursus waarvoor veel belangstelling bestaat is de opleiding ‘Pijplassen volgens de norm EN 287-1:2004’. Na afloop van deze opleiding kan de cursist een lasserskwalificatie-certificaat behalen volgens de Europese norm.

Lastechniek Europa