Angst+Pfister technologiesponsor van studententeam voor Shell Eco-marathon

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Angst+Pfister, leverancier van industriële componenten, is technologiesponsor van The Hydro Cruisers. Onder deze naam neemt een team studenten van De Haagse Hogeschool, locatie Delft, voor het vijfde achtereenvolgende jaar deel aan de Shell Eco-marathon. Doel van deze wedstrijd is om een voertuig te ontwikkelen dat zoveel mogelijk kilometers rijdt op de energie van één liter brandstof.

Circa tweehonderd Europese teams, waaronder elf Nederlandse, doen mee aan de Shell Eco-marathon, die plaatsvindt van 26 tot 28 mei 2011 op het circuit van Eurospeedway in het Duitse Lausitz. The Hydro Cruisers zijn al drie keer eerste en één keer tweede geworden in de categorie ‘Urban Concept Klasse’. Dit jaar willen The Hydro Cruisers opnieuw hoge ogen gooien met een volledig nieuw ontwerp: de Innovator1. Deze auto moet 1.300 kilometer kunnen rijden op één liter brandstof.

Samenwerken aan Innovator1

Angst+Pfister ondersteunt The Hydro Cruisers met materialen en technische expertise. Daarbij ligt het accent op afdichtingen, slangen en trillingisolatie. ‘Door onze samenwerking met dit team onderstrepen we de focus van Angst+Pfister op innovatie, co-engineering en duurzaamheid’, zegt Tibor van Melsem Kocsis, managing director van Angst+Pfister Nederland. ‘Wij zijn gewend om samen met klanten oplossingen te ontwikkelen voor technische uitdagingen. Onze engineers gaan in de komende periode samenwerken met The Hydro Cruisers om van de Innovator1 een winnaar te maken.’