ArcelorMittal Staalhandel verhoogt al weer zijn staalprijzen

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

ArcelorMittal Staalhandel verhoogt vanaf 17 januari 2011 zijn verkoopprijzen voor balkstaal, stafstaal, strippen met 30 euro per ton en warmgewalste bandplaten, kwarto platen, koudgewalste platen, thermisch verzinkte platen en elektrolytisch verzinkte platen met 40 euro per ton.

Dit meldt Wim Gijsen, senior sales manager van ArcelorMittal Staalhandel. Deze verhoging komt niet als een verrassing, want in zijn bericht van afgelopen december kondigde hij voor januari 2011 al een verhoging aan. In december werden balkstaal, stafstaal en strippen ook al 30 euro per ton duurder.

Australië

Hij kon toen echter niet weten dat de recente verhogingen deels te wijten zijn aan de overstromingen in Australië en de daardoor stagnerende productie en leveringen van steenkool dan wel cokes. Gijsen schrijft nu dan ook dat de prijzen van deze grondstoffen verrassend snel stijgen.

De prijs van schroot is eveneens sneller gestegen dan aanvankelijk verwacht. De snel oplopende prijzen van deze grondstoffen hebben de producenten gedwongen om hun prijzen aan te passen.

De staalhandelaar denkt zij, dat op basis van de nu bekende informatie, tegen eind januari weer met gelijkaardige verhogingen zullen gaan melden.

Buisprofielen

Van andere staalhandlaren hebben we niets vernomen. Wel kondigde
ThyssenKrupp aan – ook per 17 januari – de prijzen te verhogen van zijn buisprofielen.