Elk jaar groei van minimaal tien procent

Foto van: Rolf Elling
Geplaatst door Rolf Elling

Hollimex Stainless is voorraadhoudend leverancier van rvs halffabricaten, appendages en randproducten als slangen en pakkingen. TIV is voor directeur-eigenaar Piet Speksnijder, puur een relatiebeurs.

‘We onderhouden vele relaties, zoeken contact met collega-standhouders en proberen nieuwe klanten te werven. En ik moet zeggen dat dit best lekker loopt. Wat opvallend is, is dat we nu drie aanvragen voor offertes hebben gescoord. Meestal geven we alleen documentatie mee en komen de aanvragen later in de tijd.’

Uitbreiding

Hollimex heeft het assortiment de afgelopen jaren fors uitgebreid. ‘We zijn gestart als leverancier voor de zuivelindustrie. Nu zitten we, naast de zuivelindustrie ook in de offshore, scheepsbouw en petrochemische industrie. Ook geven we nu meer toegevoegde waarde aan de producten sec. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld de koppelingen met de hierbij passende slang. Deze maken we dan op specificatie in onze werkplaats. Ook bewerken we standaard flenzen waarbij een kleine aanpassing aan moet worden gemaakt.’

Hollimex heeft haar assortiment onderverdeeld in tien verschillende productgroepen, waaronder bijvoorbeeld (zuivel)koppelverbindingen, flenzen, fittingen en gereedschappen en hulpmiddelen.

Jaarlijkse groei

Dat deze ommekeer in de bedrijfsstrategie zijn vruchten afwerpt, staaft Speksnijder met een jaarlijkse groei van tussen de 10 en 15 procent. ‘Ook vorig jaar hebben we nog een groei van 10 procent weten te realiseren.’ Het bedrijf is gevestigd in Ouderkerk aan den IJssel en telt zeven medewerkers.