Brimotech nieuwe sparringpartner voor industrie bij innovatie

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De Nederlandse industrie is sinds deze week een innoverend bedrijf rijker: Brimotech Solutions start met haar activiteiten op het gebied van productverbetering, -ontwikkeling en -begeleiding.

Brimotech is opgericht door werktuigbouwkundig ingenieur Michiel Brokkaar die de laatste 8 jaar veel ervaring heeft opgedaan in de ontwikkeling van gasveren, dempers en de gelieerde applicaties.

De laatste jaren viel het Brokkaar op dat bij veel (productie)bedrijven een groot aantal componenten, producten en processen verre van optimaal presteert. Het blijkt een gegeven dat nagenoeg alle bedrijven te kampen hebben met de zogenaamde bedrijfsblindheid en daardoor onbewust jaren in hetzelfde hokje denken.

Sparringpartner

Door in een buitenstaander, met de juiste technische kennis, een sparringpartner te vinden, worden er gezamenlijk de beste oplossingen en innovaties geboren, zo denkt Brokkaar met Brimotech te bereiken. Daarnaast bestaat er een zeer grote groep kleine ondernemers die wel de juiste ideeën hebben, maar niet de juiste kennis in huis voor de uitwerking en realisatie hiervan. Het is voor de Nederlandse industrie zonde wanneer deze ideeën alleen maar in gedachten blijven, vindt de kersverse ondernemer. Gezamenlijk met Brimotech kunnen deze ideeën gerealiseerd worden.

Drie pijlers

Vaak bestaat voor deze groep ondernemers een aantal subsidiemogelijkheden ter stimulatie voor de realisering van innovaties. Met deze ervaring heeft Brokkaar de stap genomen en zijn bedrijf opgericht dat zich primair richt op de drie pijlers:  productverbetering, productontwikkeling en projectbegeleiding.