Kamps Coating en DPA Plaatwerk vangen miljoenensubsidie voor nieuwe coatingtechnologie

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De Nederlandse overheid en Europa trekken 2,6 miljoen euro uit voor een technologische ontwikkeling van Kamps Coating en DPA Plaatwerk.

Dat schrijft dagblad De Stentor. Het gaat om een nieuwe manier om metaal te coaten. Met deze technologie is het mogelijk om afbeeldingen op metalen muurplaten of aanwijzingsborden een langere levensduur te geven.

DPA Plaatwerk

Poedercoatingbedrijf Kamps Coating uit Apeldoorn en DPA Plaatwerk uit Kampen werken samen met de Universiteit Twente. Ze willen komen tot een innovatieve en zeer duurzame productiewijze voor het coaten van metaal.

GO Gebundelde innovatiekracht

Op de zeer omvangrijke investeringen voor een dergelijke innovatieve productiemethode krijgen deze bedrijven financieringsondersteuning vanuit het Europese stimuleringsprogramma ‘GO Gebundelde innovatiekracht’ voor Oost-Nederland, 1,75 miljoen, aangevuld met 909 duizend van het Rijk.

Kamps breidt uit

Voor Kamps Coating heeft het project tot gevolg dat het bedrijf in Apeldoorn dringend moet uitbreiden. Er komt 3.600 m2 bij, onder meer om een 75 meter lange machine te kunnen herbergen. In maart gaat de eerste schop de grond in. De innovatie heeft ook gevolgen voor de werkgelegenheid. Kamps Coating groeit van de huidige twintig man personeel naar ongeveer 55 man.