Hibin reikt certificaat ‘Erkende fabrikantenopleiding’ aan negen bouwmaterialenfabrikanten

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Negen fabrikanten van bouwmaterialen hebben vandaag op de Bouwbeurs het certificaat ‘Erkende fabrikantenopleiding’ van de Hibin ontvangen.

Forbo Eurocol, Monier, Velux Nederland, Saint Gobain Weber Beamix, Knauf, Saint Gobain Gyproc, ENCI, IsoBouw Systems en Saint Gobain Isover voldoen aan de voorschriften om het certificaat te mogen voeren.

Hibin wil met de erkenninsgregeling een kwaliteitsslag maken op het gebied van fabrikantenopleidingen. Ghislaine Hoenderboom van Hibin Opleidingen: ‘Het opleiden wordt zo een gedeelde verantwoordelijkheid van de fabrikanten en de handelaren.’ Bij het vergeven van de erkenning wordt gekeken naar het cursusmateriaal, de didactische kwaliteit, of er toesting plaatsvindt van de werknemers in de bouwhandel en hoe de koppeling is met de werkpraktijk.

Hibin Opleidingen heeft de trainingen van de fabrikanten bekeken en het certificaat voor verschillende perioden uitgereikt. De erkenning is drie jaar geldig, hoewel drie bedrijven de erkenning voor een periode van een jaar hebben verkregen. Op basis van een evaluatie en herbeoordeling kan verlenging van de erkenning volgen.