Bouwbeurs 2011: Bouw op weg terug

Foto van: Rolf Elling
Geplaatst door Rolf Elling

In totaal bezochten 105.827 mensen de Internationale BouwBeurs. Hiervan was 53 procent eind- of medebeslisser en 15 procent adviseur bij het aankoopproces. 29 procent was directeur of eigenaar. Beursmanager Martijn Carlier kijkt tevreden terug op zijn eerste Internationale BouwBeurs. ‘De exposanten waarderen de beurs met een 7,4, dat is een prachtige score.’

Het is Carlier opgevallen dat de sector in een positieve, constructieve stemming verkeert en vastbesloten is om met innovatieve oplossingen de crisis te overwinnen. Op deze beurseditie stond samenwerking in de keten centraal.

 

Ketenintegratie 

Het motto ‘Bouwen doen we samen’ hoorde en zag je overal terug. Een kwart van de bezoekers kwam naar de beurs met gerichte investeringsplannen, terwijl 22 procent op de beurs inspiratie opdeed voor nieuwe investeringen. Driekwart van de bezoekers was goed tot uitstekend te spreken over het getoonde aanbod. Na afloop van het evenement gaf eveneens driekwart te kennen dat zij de beurs in 2013 opnieuw willen bezoeken. Het inhoudelijke programma van de beurs scoorde ook hoog.

De redactie van Vraag en Aanbod noteerde diverse noviteiten die deze week worden uitgelicht in de krant enin onze nieuwsbrief.