Leveranciers lastechnische producten slaan handen ineen met WeldXpert

Foto van: Rolf Elling
Geplaatst door Rolf Elling

Nieuw in de laswereld is het samenwerkingsverband tussen GT Lastechniek (Emmeloord), Reva (Joure), Kumoweld (Assen), Pomweld (Heerhugowaard) en TLS (Sliedrecht). Onder de naam WeldXpert gaan de bedrijven voor kwaliteit, kennis en vakmanschap.

‘Het betekent onder andere dat er medewerkers binnen de bedrijven aanwezig moeten zijn die het International Welding Technologist (IWT) certificaat bezitten. Daarnaast mag je als onderneming alleen de gerenommeerde A-merken aanbieden en moet er natuurlijk voldoende en up-to-date kennis in huis zijn’, geeft René Kuipers, directeur-eigenaar van Kumoweld, aan. Kumoweld is de vijfde en recentste leverancier van lastechnische producten die zich bij deze groep heeft aangesloten. ‘Er is een waslijst aan spelregels die een goede samenwerking moeten waarborgen. Ook willen we ervoor zorgen dat al onze klanten bij onze bedrijven aan het goede adres zijn.’ De opzet is dat de WeldXpert een landelijke dekking gaat krijgen.

Het is overigens niet de eerste keer dat er een samenwerkingsverband is gestart. In 2002 startte er een lasgroep. ‘Dit werd geen succes, de formule was niet goed neergezet, niet transparant genoeg. Nu ligt er een goede formule aan ten grondslag.’