SHR houdt houtsymposium tijdens Restauratiebeurs 2011

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

In Brabanthallen in Den Bosch vindt van 14 tot en met 16 april de tweejaarlijkse Restauratiebeurs 2011 plaats. SHR staat met een stand (211K) op het kennisplein en organiseert een houtsymposium.

 Elke ochtend om 11.00, 12.00 en 13.00 uur geeft SHR diverse demonstraties. Zo laat het verschillende dectectiemogelijkheden zien met de Resistograaf, de Wood Worm detector, de Specht en de Infrarood camera. Ook wordt getoond hoe op een goede manier een houtmonster met de aanwasboor genomen wordt. Bezoekers kunnen zien wat je met inhoudsstoffen zichtbaar kan maken; wat vertellen jaarringen eigenlijk en hoe wordt een houten boog gemaakt.

Het houtsymposium ‘Hout: veelzijdig en belangrijk bouwmateriaal’ van SHR wordt gegeven op 14 april 2011 van 14.00 tot 18.00 uur. Er zullen lezingen zijn over innovatieve technieken voor hout in monumenten, aandacht voor nieuwe houtregelgeving, de Spaanse houthandel ten tijde van de Armada, hout voor whisky-vaten, hout in oude constructies, veroudering van hout en een lezing over de veelzijdigheid van hout en de boom als houtleverancier.