Apparatenfabriek Nedap plust over 2010

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Na een stevige terugval in 2009 lieten opbrengsten en resultaat van de NV Nederlandsche Apparatenfabriek Nedap over 2010 een herstel zien. De opbrengsten stegen met 16 procent naar 133,6 miljoen en de winst steeg met 7,7 miljoen naar 8,8 miljoen na belastingen. In 2009 bedroeg de winst 1,1 miljoen.

Ook de marktgroep Agri wist uiteindelijk een duidelijke groei te realiseren. Nedap heeft geen omzetcijfers per marktgroep bekend gemaakt. De veehouderij liet in 2010 een wisselend beeld zien. Na een moeizaam begin herstelde de melkprijs zich in de tweede helft van het jaar. Regionaal verschilden de vlees- en biggenprijzen gedurende het jaar sterk. In combinatie met terughoudendheid van banken bij het verlenen van krediet, resulteerde dit in een beperkte investeringsbereidheid in de sector in belangrijke afzetmarkten.

Herstel

Desondanks hebben de opbrengsten van de marktgroep Agri (automatisering, beheer- en informatiesystemen voor de melkvee- en varkenshouderij) vanaf het tweede half jaar 2010 een herstel laten zien en is uiteindelijk een duidelijke groei ten opzichte van 2009 gerealiseerd.
Op basis van de huidige marktpositie in de verschillende markten verwacht Nedap ook voor 2011 een verdere groei van opbrengsten en resultaat.

Inl.: https://www.youtube.com/NedapVelos?gl=NL&hl=nl