Buigspecialist Van der Hoorn 75 jaar

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Van der Hoorn buigtechniek viert in juni zijn 75 jarig bestaan. Voor deze buig- en walsspecialist was dit de gelegenheid een nieuw logo en huisstijl te presenteren.

Onder leiding van derde generatie directeur Lars van de Hoorn, is Van der Hoorn zich verder gaan specialiseren voor klanten in de hightech industrie. Voor deze markt produceren zij vooral dunne complexe leidingen in kleine oplages. Eén van de nieuwe projecten van Van der Hoorn is het computergestuurd buigen van buizen met een diameter kleiner dan één millimeter. De buisjes, waardoorheen lucht of gas geperst moet worden, hebben een wanddikte van 0,05 millimeter.

Buigen en walsen

Van der Hoorn buigtechniek is gespecialiseerd in het buigen en walsen van buizen en profielen uit de meest voorkomende metalen, zoals: staal, roestvast staal, aluminium en koper. Maar ook exclusievere materialen zoals hastelloy en cunifer.

Draaien en frezen

Samen met collega-bedrijven zorgen ze ook voor het nodige draai-, frees- en laswerk en eventuele oppervlaktebehandelingen. Voor zowel binnen- als buitenlandse relaties produceren zij onder andere: leidingen, rolkooien, trapleuningen en straatmeubilair.

Van der Hoorn