Seminar en projectbezoek met Centrum Hout rondom project Irdeto Acces

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Opdrachtgevers staan gewoonlijk huiverig tegenover de toepassing van hout in de gevel. Het hoofdkantoor van Irdeto Acces in Hoofddorp laat zien dat de toepassing van hout zelfs in het hoogste segment van de zakelijke kantoormarkt tot volle tevredenheid kan worden toegepast.

De gevels zijn zorgvuldig ontworpen, gedetailleerd en in het werk aangebracht. Mede door het gebruik van energiebesparende technieken, warmte- en koudeopslag en speciale verlichting heeft het kantoorgebouw een hoge GreenCalc score en energielabel A, geheel in lijn met de duurzaamheidseisen van de Gemeente Amsterdam.

Projectseminar

Bovenstaande is voor Centrum Hout reden om op donderdagmiddag 17 maart een projectseminar te organiseren rondom het project ‘Irdeto’. Het Irdeto complex, dat uit drie blokken van zes verdiepingen bestaat, is voorzien van 15.000 meter horizontale open gevelbekleding van brandveilig en semitransparant afgewerkt western red cedar: een bewuste keuze van de opdrachtgever. In- en exterieur zijn ook volgens haar wensen met hout tot een eenheid gebracht wat binnen zorgt voor een gezond binnenklimaat en een aangename werkomgeving.

Duurzame inkoop

Na een algemene inleiding door Centrum Hout over ontwikkelingen rond duurzaam inkoopbeleid volgt een toelichting op het project door MIII Architecten. Hierin wordt vooral ingegaan op de materiaalkeuze en de afwegingen ten aanzien van duurzaamheid en onderhoud.

WRCEA

Ook zal ingegaan worden op eisen van de opdrachtgever en de ervaringen van Irdeto Acces als gebruiker. Na een korte pauze volgt een lezing over de ontwerp-, toepassings- en onderhoudsmogelijkheden van western red cedar door de Western Red Cedar Export Association (WRCEA). Het projectseminar wordt afgesloten met een rondleiding door het hoofdkantoor van Irdeto.

Deelname is gratis. Het aantal beschikbare plaatsen is echter beperkt.