Voortman levert complete productielijn voor Zweedse Lecor Stålteknik

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Het Zweedse staalconstructiebedrijf Lecor Stålteknik AB heeft bij het Rijssense Voortman acht productiesystemen besteld.

‘Daarmee zijn we straks in staat om complete prefabricage van stalen constructies voor bouwprojecten te realiseren’, zegt algemeen directeur Tenn­ce Carlsson. De productie zal plaatsvinden in de geautomatiseerde fabriekshal waar de ruwe balken in het productieproces worden aangevoerd, om vervolgens door de verschillende machines bewerkt te worden.

Zagen, boren en ravelen

In de langste productielijn van de nieuwe fabriekshal koos Carlsson voor het zagen van de balken de VB1050 bandzaagmachine, waar ook verstek mee gezaagd kan worden. Het profielen boorsysteem V630M zal de balken voorzien van de gewenste gaten, markeringen of schroefdraad.

De laatste, maar zeker niet de minste machine in deze lijn is het V808M profielenraveelsysteem. Hiermee kunnen alle overige vormen, hoeken en complexe snedes gemaakt worden en zelfs lay-out-markeringen aan vier zijden aanbrengen is mogelijk, zodat een complete bewerking van stalen profielen gegarandeerd is.

Togen, boren en snijden

Voor het togen van de balken heeft Voortman de V2000 toogmachine geadviseerd. Aan de overkant van deze lijn staat het V330S platen boor-/ snijsysteem opgesteld. Deze machine maakt gebruik van twee aparte portalen, waardoor het gelijktijdig snijden en boren van platen mogelijk is.


Een derde productielijn bevat het V3000 magazijnsysteem, in combinatie met een automatische laadkraan voor het automatisch laden van het V550-10 pons-/knipsysteem welke bij Lecor een extra booreenheid heeft. Laatstgenoemde machine staat in verbinding met het magazijn en de laadkraan, zodat volautomatisch stalen strippen en/of hoekprofielen bewerkt kunnen worden.