Bosch Rexroth en DPT markeren kansen voor toeleveranciers

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De branchegroep Dutch Precision Technology (DPT) hield vorige week een bijeenkomst voor toeleveranciers bij Bosch Rexroth in Boxtel. De dertig deelnemers uit de Nederlandse maakketen werden geïnformeerd over de toekomstige ontwikkelingen, innovaties en de verschillende kansen waarbij de toeleveranciers een steeds prominentere rol vervullen.

Door de diversiteit van de deelnemers werd het duidelijk dat de netwerkbijeenkomst in deze vorm direct kan bijdragen aan samenwerking en succes in de keten. De bijeenkomst werd voorafgegaan door een presentatie van Bosch Rexroth. Hierbij werd de aanwezigen verteld over de huidige, maar ook over nieuwe producten en product-marktcombinaties van Bosch Rexroth.

Tevens werd een kijkje gegeven in waar er ondernemerskansen liggen voor de toeleveranciers. Vervolgens is een rondleiding gegeven door het fabricagecomplex voor cilinders voor de offshore en maritieme sector.

Aluminium

Buitengewoon DPT-lid Ted van den Broek gaf een presentatie over het ‘jonge’ metaal aluminium en de verschillende toepassingen. Door verschillende toevoegingen en legeringen kunnen de eigenschappen van aluminium steeds verbeterd worden, waarbij het steeds breder kan worden ingezet.

Dat aluminium bijna 100 procent recyclebaar is, was voor de deelnemers een eyeopener en draagt bij aan het positieve imago van aluminium. Ook werd ingegaan op de vraag waarom de prijs van aluminium het afgelopen jaar enorm gestegen is en wat het toekomstige prijsniveau kan worden.

Alumeco

Na de rondleiding van Bosch Rexroth en de presentatie van Alumeco hebben de hoogwaardige precisieleveranciers een vervolgbijeenkomst gehouden met als doel intensiever met elkaar kennis uit te wisselen. Belangrijkste streven is om uiteindelijk nog beter invulling te kunnen geven aan de hoogwaardige specialistische rol die de bedrijven vervullen in de keten, individueel maar ook steeds meer gezamenlijk.

Doordat er verschillende disciplines aanwezig waren, van verspaners tot matrijzenmakers en van metaalgieters tot elektronicaleveranciers, bleek dit de samenwerking sterk te kunnen bevorderen.