Slijptechniek Van der Vleuten 50 jaar

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Slijptechniek van der Vleuten viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan. Begonnen als slijper van zagen voor de klompenindustrie heeft het bedrijf onder leiding van Marcel Röttjers zich ontwikkeld tot het herslijpen van verspanende gereedschappen voor de metaal- , hout- en kunststofverwerkende industrie.

Het bedrijf werd in 1961 opgericht door Sjef van der Vleuten. Hij begon met het slijpen van zagen voor de klompen- industrie welke in die tijd hier in de regio Helmond actief was. In 1975 zijn Jos van der Vleuten en Berry Bloemers in de zaak gekomen. Door deze stap kreeg het bedrijf een enorme groeiontwikkeling en onderscheidde zich toen ook al door het leveren van kwalitatief hoogwaardig slijpwerk.

De huidige directeur, Marcel Röttjers, kwam op 18-jarige leeftijd als slijper bij Slijptechniek van der Vleuten in dienst. In 2004 heeft hij het bedrijf overgenomen en uitgebouwd, tot wat het bedrijf nu is.

Heden en toekomst

Herslijpen

Slijptechniek van der Vleuten richt zich nu op de markt voor het herslijpen van alle verspanende gereedschappen voor de metaal- , hout- en kunststofverwerkende industrie. ‘Naast het herslijpen zijn wij tevens in staat om alle soorten specials, tot en met de meest complexe hightech gereedschappen nieuw te vervaardigen volgens specificaties opgegeven door de klant’, vertelt Röttjers.

Iscar

Met trots vertelt hij dat zijn bedrijf een nauwe samenwerking heeft met Iscar Nederland. ‘Door deze samenwerking zijn wij in staat om de gereedschappen te herslijpen volgens originele geometrie, en het modificeren en aanpassen van bestaande Iscar gereedschappen. Ook zijn wij in staat om klanten advies te geven voor het maken van combinatie gereedschappen zodat er meerdere bewerkingen met hetzelfde gereedschap uitgevoerd kunnen worden.’

In de afgelopen periode heeft Slijptechniek Van der Vleuten een aansprekend klantenbestand opgebouwd. Enkele van deze klanten zijn: Daf Trucks Eindhoven, VDL Groep, K.M.W.E. Precision, Kusters Metaal bewerking Oss, X-Carb Ceramics, Iscar, GL Precision, Anvil Industries en Gebebouw.