Samenwerkingsverband hijs- en hefspecialisten LGH en Mennens

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Hijs- en hefspecialisten LGH en Mennens zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Waar LGH zich toelegt op de verhuur van hijs- en hefmaterieel, is Mennens gespecialiseerd in verkoop, inspectie en onderhoud. Samen komen de beide bedrijven aan ieder vraagstuk tegemoet.

Marcel Stalknecht, directeur van Mennens Hengelo: ‘Het komt regelmatig voor dat klanten, precies op het moment dat wij onderhoud of inspectie op hun materieel plegen, de takels en hijsgereedschappen nodig hebben. Die behoefte vullen wij nu in met LGH. Wij kunnen klanten zodoende te allen tijde voorzien van hijs- en hefmaterieel, zonder dat we daar zelf een verhuurvloot voor hoeven aan te houden.’ Ben Vermeer, directeur van LGH, vult aan: ‘De behoeften van klanten worden steeds specifieker en de opdrachten steeds specialistischer, dat vraagt om specifiek materieel. Daarom wordt in steeds meer projecten een mix ingezet van koop- en huurmaterieel. Daarnaast hebben klanten steeds meer behoefte aan advies. Mennens en LGH beschikken beide over een schat aan ervaring. Dat is in deze markt van onschatbare waarde.’

 

Landelijke dekking

Klanten van LGH en Mennens hebben in de nieuwe situatie nog slechts één aanspreekpunt voor al hun hijs- en hefbehoeften, ongeacht of ze deze vraag willen invullen met huur of koop. Bovendien krijgen klanten nog maar één transparante factuur. ‘Veel bedrijven zijn momenteel bezig het aantal leveranciers te beperken. Hoe minder facturen zij krijgen van hoe minder partijen, hoe liever het hen is. Dat betekent voor hen immers ook weer een indirect kostenvoordeel’, weet Stalknecht. Waar Mennens marktleider in de Benelux is op het gebied van verkoop, inspectie en onderhoud van staalkabel-, hef- en hijsmaterieel, is LGH één van de grootste spelers in de verhuurmarkt. Beide bedrijven hebben een landelijke dekking. LGH heeft naast Nederland vestigingen in Duitsland, Groot-Brittannië en Amerika, Mennens in België.

 

LGH Hijsmaterieel

LGH Hijsmaterieel is al meer dan twintig jaar specialist in de verhuur en verkoop van hijsmaterieel in de Benelux. LGH richt zich voornamelijk op de bouw, scheepvaart, krachtcentrales, industrie, productiebedrijven (zoals staalproductie en petrochemie), de offshore en de handelaren die deze takken ondersteunen. LGH Hijsmaterieel voorziet in de uitrusting, ondersteunende diensten en expertise die nodig zijn voor iedere denkbare hijs- of trekbehoefte. De enorme sortering in materieel voor verhuur en verkoop omvat onder meer takels, balkklemmen, hijslieren en hydraulische krikken. LGH Hijsmaterieel is onderdeel van LGH Europe en moedermaatschappij Rotrex Group Ltd, een wereldwijde organisatie met meer dan 35 jaar ervaring op het gebied van veilig en kwalitatief hijs- en hefmaterieel. Het bedrijf heeft vestigingen in Amerika, Engeland, Duitsland en Nederland. LGH Hijsmaterieel is gevestigd in Ridderkerk, waar alle klanten voor inlichtingen terecht kunnen, terwijl een tweede werkplaats in Elsloo het Nederlandse distributienetwerk ondersteunt.

 

Mennens Groep

De Mennens Groep is sinds jaar en dag een innovatieve een trendsettende onderneming op het gebied van staalkabel-, hijs- en heftechniek. De groep telt in Nederland zes zelfstandige vestigingen waarmee een landelijk dekkend netwerk is ontstaan. De zevende vestiging bevindt zich in het Belgische Zwijndrecht, nabij Antwerpen. In totaal werken er bij de groep circa 360 mensen.

 

Mennens levert onder andere staalkabels, kettingen, touw, hijsbanden, lieren, takels, vijzels, pallethaken, bovenloopkranen en alle andere hijs- en hefgereedschappen. Ook inspecteren, repareren en certificeren ze ter plaatse met hun mobiele trekbanken (zes stuks) alle hijs- en hefmiddelen.