Solar Electricity Development bouwt zonnepanelenfabriek in Leeuwarden

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Het Noord-Hollandse bedrijf Solar Electricity Development gaat een productielocatie voor zonnepanelen in Leeuwarden vestigen. Dat heeft directeur Teus Olivierse bekendgemaakt. Het bedrijf is nog in gesprek met de gemeente Leeuwarden in welk pand het zich zal vestigen.

Dat schrijft het Friesch Dagblad. Nieuwbouw is uitgesloten, aangezien Solar Electricity Development al in oktober wil beginnen met de productie van zonnepanelen, aldus Olivierse.

In de fabriek zullen zonnepanelen gemaakt worden voor onder andere bedrijfspanden, agrarische bedrijven en nieuwbouwwoningen. In eerste instantie zal de productie gestart worden met dertig werknemers. Met de stroom die de jaarlijkse productie aan zonnecellen in de fabriek oplevert, zou heel Friesland van stroom kunnen worden voorzien.

Energy Valley

Directeur Olivierse geeft aan dat het gunstige vestigingsklimaat een belangrijke reden is dat het bedrijf besloten heeft naar Friesland te komen. Volgens hem wordt er daar goed nagedacht over duurzame energie en met name zonne- en waterenergie. Vooral de daadkracht van Leeuwarden en het Noord-Nederlandse platform voor energie Energy Valley zijn daarbij volgens Olivierse belangrijk.

Solar Electricity Development steekt ongeveer zes miljoen euro in de realisatie van de productielocatie.