Containerlosser van Copal Development in RTL Transport Wereld

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De geldbesparende containerlosser van Copal Development is aanstaande zondag te zien in het televisieprogramma RTL Transport Wereld.

RTL Transport Wereld van RTL7 wordt zondag 8 mei om 17.00 uur uitgezonden, een herhaling  van het programma met de containerlosser is zaterdag 14 mei om 17.00 uur te zien op RTL7.

De containerlosmachine kan dozen met diverse afmetingen uit de container tillen en vervolgens kunnen de dozen gestapeld op een pallet aan de achterzijde uitgenomen worden. Eén persoon bedient de manipulator aan de voorzijde en de machine doet de rest. Bekijk hier een demonstratiefilmpje.

Copal Development is onderdeel van Maweton Machinebouw en is vijf jaar bezig geweest met de ontwikkeling van de containerlosser. De laatste twee jaar is er uitgebreid getest en nu is het tijd om de markt op te gaan met de machine. Bedrijfsleider Bennie Aalders ziet veel potentieel. ‘Ieder bedrijf dat containers lost heeft belang bij onze machine. De machine is gebouwd voor een lange levensduur bij continu gebruik en de terugverdientijd is, afhankelijk van de bedrijfssituatie, rond de 2,5 jaar.