Voortman Staalbouw breidt machinepark uit met raveelsysteem

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Ook Voortman Staalbouw krijgt een V808M profielen raveelsysteem. Aftekenen en meten verleden tijd met de nieuwe machine. Het raveelsysteem kan naast plasma snijden volledig automatisch markeerlijnen en kenmerken aanbrengen aan alle vier zijden van een profiel.

De machine wordt geleverd door het zusterbedrijf Voortman Automatisering en deze week geplaatst. Het handmatig aftekenen van de positie van onder andere verbindingsplaten behoort hiermee tot het verleden. Dit brengt een enorme kostenbesparing met zich mee en resulteert in een minimale foutmarge. De lasser weet zonder te meten precies waar welke verbindingsplaat gepositioneerd moet worden. Dit levert een besparing op van 1 arbeidsuur per ton staal.

Verhoging productiesnelheid

De V808M is voorzien van een snijrobot waarmee alle mogelijke contouren in staalprofielen kunnen worden gesneden en/of markeringen kunnen worden aangebracht. Dat biedt niet alleen een enorme vrijheid om constructies met de meest ingewikkelde aansluitingen en ravelingen te produceren, maar ook een aanzienlijke verhoging van de productiesnelheid.

Flexibel en nauwkeurig

De CNC-gestuurde profielen raveelsystemen van Voortman zijn de enige raveelsystemen ter wereld die uitgevoerd zijn met een industriële robot gecombineerd met een meetrollenpositioneersysteem. De voordelen van een meetrollenpositioneersysteem zijn onder meer ruimtebesparing, de mogelijkheid om profielen te bewerken met een onbeperkte uitgangslengte, de hogere doorvoersnelheid en aanzienlijke tijdswinst.

VACAD software

De VACAD module, die geïntegreerd is in de VACAM machinebesturing, is een zeer flexibel tekenprogramma. Met deze tool is het mogelijk om contouren, gaten, markeringen, etc. te creëren, wijzigen en/of te verwijderen. Elk gewenst contour of markering kan ingegeven worden. Ook het importeren van een DSTV bestand, vanuit bijvoorbeeld 3D CAD systemen is mogelijk. Vaak zonder enige correctie kan begonnen worden met het produceren van producten.