Peter Toonssen nieuwe voorzitter PVT

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Peter Toonssen heeft per 1 juli de voorzittershamer overgenomen van Annelies Batelaan. Batelaan is vijftien jaar actief geweest in het PVT-bestuur, waarvan drie jaar als voorzitter.

Toonssen (43) is werkzaam bij TNO Innovation for Life en reeds drie jaar bestuurslid van de PVT met als portefeuille innovatie. Zijn benoeming onderstreept de PVT-focus op (productie)techniek en innovatie in kunststof. Batelaan, directeur-eigenaar van Batelaan Kunststoffen, heeft de PVT de afgelopen jaren geleid tijdens de herstructurering van de NRK. Tijdens PVT’s Ledenvergadering van 14 april 2011 hebben de leden besloten zich te richten op (productie)techniek en innovatie in kunststof. Activiteiten die buiten die focus vallen, worden uitgevoerd door de koepelorganisatie NRK of krijgen geen prioriteit. De NRK had zich reeds uitgesproken voor de pijlers: business, imago, en arbo, milieu, stoffen en energie.

 

Nu dit proces is afgerond, was het een geschikt moment de voorzittershamer over te dragen. De afgelopen jaren heeft Peter Toonssen reeds een belangrijke brugfunctie vervuld tussen de kunststofindustrie en TNO. Hij zorgde voor de juiste contacten bij de organisatie van technische workshops en seminars en was nauw betrokken bij de onderzoeksprojecten die de PVT voorzat. Kennis van kunststof en de verwerking ervan heeft hij volop, onder andere door zijn werk binnen TNO bij de kunststofafdeling. Toonssen is momenteel ‘research manager thin film technology’. In die hoedanigheid hij is betrokken bij onderzoek naar solar en applicaties.