Egemin moderniseert magazijn SAPA Building System

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Egemin Automation voert dit najaar een volledige modernisatie uit van het volledig geautomatiseerd hoogbouwmagazijn van SAPA Building System in Landen. In dit magazijn worden zo’n 1.200 verschillende aluminium profielsystemen opgeslagen. De oorspronkelijke automatische opslaginstallatie in het magazijn dateert van 1996 en is na ruim vijftien jaar aan vervanging toe.

De huidige magazijninstallatie bestaat uit twee automatische magazijnkranen die de cassettes met een lengte van 7 meter lang van en naar de 4.016 magazijnlocaties transporteren. De invoer gebeurt aan één zijde van het magazijn en aan de overzijde van dit magazijn zijn er twee werkposten voor het klaarmaken van de klantorders. Na vijftien jaar trouwe dienst heeft Sapa Buidling System nu besloten een groot deel van de installatie te upgraden naar de laatste technologische stand van zaken. De opdracht werd toevertrouwd aan Egemin Automation die naast de bouw van nieuwe automatische (hoogbouw)magazijnen heel wat expertise heeft in retrofitprojecten voor magazijnen en transportsystemen. De voorbereidingswerken voor de ombouw zijn reeds gestart. De effectieve omschakeling is voorzien voor midden december 2011 tijdens een volledige stilstand van het magazijn. De volledig gemoderniseerde installatie zal opnieuw volledig operationeel zijn vanaf maandag 2 januari 2012.

 

Aluminium profielsystemen

Sapa Building System, divisie van de Zweedse groep Sapa, is leverancier van aluminium profielsystemen voor de bouw in Europa. De hoofdactiviteit betreft de ontwikkeling en de verdeling van aluminium profielsystemen. Vanuit het distributiecentrum gebeurt de coördinatie om just-in-time te leveren. Het lakken of anodiseren, het inrollen van thermisch onderbroken profielen, het verpakken voor transport, evenals het leveren van beslag en toebehoren, verlopen door een gecentraliseerde coördinatie in een geïntegreerd proces.