Met Sosform naar Alfa lasersnijmachines van Cutlite Penta

Cutlite Penta uit Florence heeft recent de Italiaanse producent van lasersystemen Alfa overgenomen. Dit resulteerde in twee nieuwe lasersnijmachines, die de Italiaanse bedrijven gezamenlijk van 14-16 oktober presenteren tijdens de open dagen in Modena. De Beneluxvertegenwoordiger Sosform Benelux uit Tilburg organiseert voor alle belangstellenden een excursie naar deze open dagen.

Sosform Benelux heeft sinds 2006 de Benelux vertegenwoordiging van de lasermachines van Cutlite Penta, dochter van de Italiaanse beursgenoteerde EL.EN Group, die zijn oorsprong heeft aan de Universiteit van Florence. De groep houdt zich bezig met de complete laserontwikkeling van laserbron tot complete bewerkingsmachines (snijden, lassen, markeren) voor medische-, textiel-, hout-, papier-, kunststof- én metaaltoepassingen. Op dit moment heeft Cutlite Penta meer dan 600 lasersystemen geïnstalleerd over de gehele wereld.

Alfa

Door de overname van Alfa Laser richt Cutlite Penta zich meer op de metaalverwerkende industrie. Dit resulteerde onlangs in de introductie van twee nieuwe lasersnijmachines. Dat zijn de Alfa Plus-LM 4020/2.000W, uitgevoerd met een 2 kW fiberlaser en de Alfa Plus-H 3015/C3333 uitgevoerd met een 3,5 kW CO2-laserbron.
De Plus-LM 4020/2.000W is een sterke lasersnijmachine met lineaire motoren. De bron van de laser, geheel in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd, kan worden uitgevoerd in vermogens van 1 tot 6 kW. Voor speciale toepassing kan men ook kiezen voor een fiberlaser bron tot 2 kW. Beide lasersnijmachines worden geleverd met een bijbehorende machineframe/snijtafel met een uitgebreid scala aan afmetingen. Ook wisselsystemen zijn beschikbaar.

Excursie naar Cutlite

Ter introductie op deze nieuwe lasersnijmachines organiseert Alfa Laser/Cutlite Penta van 14 tot en met 16 oktober 2011, open dagen in het Modena Fiere Exhibition Centre. Sosform haakt aan met een eendaagse excursie op 14 oktober naar de open dagen van Alfa Laser/Cutlite Penta in het Modena Fiere Exhibition Center. Daarnaast kan een bezoek worden gebracht aan de Cutlite Penta-fabrieken en/of de Lamborghini fabrieken/museum in Florence. Sosform organiseert de gehele excursie tegen de werkelijk gemaakte kosten. ‘Op die manier schep je geen verplichtingen’, vertelt Mirko van Nunen van Sosform. ‘De klant kan onbevooroordeeld onze laserbewerkingsmachines waarderen. Het schept geen verplichtingen.’

Het programma van de excursie ziet er als volgt uit:
– Donderdagavond 13 oktober: aankomst Modena
– Vrijdag 14 oktober: bezoek Modena Fiere Exhibition Centre; bezoek Lamborghini fabriek + museum; bezoek Cutlite Penta / EL.EN fabriek in Florence; ‘s-avonds terugvlucht of op zaterdagochtend 15 oktober.
– Uiterste inschrijfdatum is 22 september 2011.

Inl.: Sosform Benelux 

Alfa Laser

Cutlite Penta

EL.EN