Aalberts zet groeilijn door en investeert 80 miljoen euro in productie

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Aalberts Industries heeft over de eerste helft van dit jaar een omzetgroei gerealiseerd van 25 procent en een stijging van het nettoresultaat van 41 procent. De omzet steeg naar 973,8 miljoen euro en het nettoresultaat naar 72,3 miljoen euro.

‘Met deze cijfers over de eerste helft van 2011 zetten wij de in 2010 ingezette lijn krachtig door’, aldus Jan Aalberts, president & ceo in het verslag. In Het Financieele Dagblad van vandaag kondigt topman Jan Aalberts in een interview aan wereldwijd voor 80 miljoen euro te gaan investeren in de productie, dit om aan de grote vraag te kunnen voldoen.

Versterking marktposities

‘De eerste zes maanden stonden in het teken van winstgevende groei, verbetering van de operationele marge en versterking van de marktposities. Over een breed front hebben wij investeringen gepleegd – in nieuwe producten, processen en technologieën, intensivering van de verkoopinspanningen, uitbreiding van productiecapaciteit en de opening van nieuwe vestigingen’, aldus Aalberts in het persbericht.

Bij Industrial Services steeg de netto-omzet met 26 procent; versterkte efficiency door toegenomen volumes leidde tot een aanzienlijke verbetering van de EBITA-marge tot 14,5 procent. Ook bij Flow Control werd winstgevende groei gerealiseerd. De netto-omzet nam met 24 procent toe en marktposities werden verstevigd.

Orderportefeuille

De toegevoegdewaardemarge bleef ondanks de gestegen grondstofprijzen op een solide niveau gehandhaafd. Met de vorig jaar afgeronde acquisitie van Conbraco is goede voortgang gemaakt; de omzet steeg en de EBITA-marge is verbeterd.

‘Het orderboek is goed gevuld en vele projecten dragen ertoe bij dat wij onze afnemers steeds beter met hoogwaardige, innovatieve producten en systemen terzijde staan. De balansverhoudingen zijn gezond.’ Medio 2011 bedroeg het aantal medewerkers 12.256 (2010: 10.568, exclusief 1.000 medewerkers bij Conbraco en 300 bij Lamers ).

Aalberts Industries  

Het complete halfjaarverslag:

 Aalberts Industries cijfers eerste halfjaar 2011.