Gigantische lasklus voor Ramspolbrug

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Heel wat laswerk krijgt deze medewerker van Van Noordenne Wapeningscentrale in Hardinxveld-Giessendam nog voor de kiezen. Hij werkt aan de wapening voor één van de 36 pijlers van de nieuwe Ramspolbrug.

Voor elke pijler krijgt hij 5 ton ijzer door zijn handen. De Ramspolbrug krijgt twaalf funderingsbalken in het water en twee op de vastewal. Elke fundatiesloof is uit nog eens 30 ton staal opgebouwd.

De verhoging van de Ramspolbrug tot 13 meter maakt onderdeel uit van de verdubbeling van de autoweg tussen Kampen en Emmeloord. Twee rotondes en een ovonde moeten de verkeerssituatie rondom Ens verbeteren. Het werk wordt uitgevoerd door Infrateam N50 Ramspol. De bouwcombinatie bestaat uit baggeraar Boskalis, die zo’n 600.000 kuub zand levert, wegenbouwer KWS Infra, bruggenbouwer Hollandia en Van Hattum en Blankenvoort voor de betonbouw.

In totaal 80 miljoen euro is er voor het project uitgetrokken. De Ramspolbrug zelf wordt energieneutraal. Dat gebeurt met onder andere zonnepanelen en het terugwinnen van remenergie bij het laten zakken van de brugklep.