Smitsair groep start met nieuwbouw fabriekshal

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Smitsair groep heeft maandag is de eerste paal geslagen voor de uitbreiding van een nieuwe fabriekshal van 700 m2 in Uithoorn. Met de bouw van de nieuwe hal krijgt Smitsair de benodigde ruimte voor verbetering van de interne logistiek en voor nieuwe machines als lasrobots.

Innovatie is belangrijk bij Smitsair. Op de markt komen steeds slimmeren machines die goed in de productielijn van het bedrijf geplaatst kunnen worden. Het probleem van deze machines is dat ze ruimte in beslag nemen en hier begon bij Smitsair gebrek aan te komen. Dankzij de uitbreiding kan het weer mee met de hedendaagse technologie. Met deze investering wordt het grootste doel bereikt: optimalisatie van de lean production.

Smitsair bestaat volgend jaar 95 jaar. Smitsair Luchttechniek fabriceert onder andere plaatwerkproducten voor het aanzuigen en afblazen van buitenlucht voor ventilatiesystemen van gebouwen en schepen. Smitsair-JETsystemen is specialist in luchtverdeelsystemen voor theaters, sporthallen en evenementenhallen, waaronder de Ziggo Dome in Amsterdam.

Naar verwachting wordt de nieuwe hal 1 januari 2012 in gebruik genomen.